SANJSKI MRT 2014, 31.10.-2.11.2014

Letošnjega IRO MRT v Tritolwerku smo se udeležili Borut z Rayem, Sara z Oro, Sava s Furjo in Zoran z Rain. Z nami so bili še Tomaž, Janez in Zoki kot pomočniki, ki so imeli tudi vlogi fotografa in nosača. Naša kolega gasilca iz Opatije so nam zelo pomagali z organizacijo logistike (šotor, grelec, generator, kombi), obenem sta pa ves čas s svojim humorjem ohranjala sproščeno vzdušje.

Naklonjeno nam  je bilo tudi vreme, saj so bili vsi trije dnevi lepi.

V sredo ob 18.uri smo imeli registracijo in veterinarski pregled, ob 20.uri briefing, kjer so nam podali osnovne informacije o scenariju nesreče. Nato smo postavili šotor v baznem taboru in ob 23.uri šli na prvo od sedmih iskanj. Vsak vodnik je s psom moral opraviti 3 nočna in 4 dnevna iskanja, vmes  test iz prve pasje pomoči in INSARAG-a ter preizkus iz vrvne tehnike. Obvezni element MRTja je  seveda tudi 10km pohod, vendar ker se tako radi družimo, smo si ga letos nekoliko podaljšali.

Vsi precej optimistični smo z delom zaključili v petek ob 11.uri., pri tem da smo eni bolje začeli, drugi pa bolje končali. In vse skupaj se je izšlo pravljično: trije opravljeni MRT-ji!

Ob tem je potrebno poudariti, da so za naš uspeh zaslužni prav vsi – tisti, ki so bili z nami in tisti, ki jih ni bilo, pa so doma držali za nas pesti. Še posebej pa velika hvala članom našega društva, s katerimi smo leta skupaj trenirali in so tako vsak s svojim delom dodali svoj kamenček v mozaik uspeha.

Sestavila : Sava Zibler