REZ PREIZKUŠNJA Laže – Postojna, 22.11.2014

V soboto 22.11.2014 je KVRP Postojna organiziral jesensko REZ preizkušnjo med kamnolomom in vasjo Laže. To je preverjanje regijskih enot naše zveze iz cele Slovenije. Preverjanje se pripravi čimbolj podobno resnični akciji, a to je bilo po sledečem scenariju:

Letalska nesreča v jutranjih urah noči na soboto.

Manjše potniško letalo, z 10 potniki in 3 člani posadke, je pri poskusu zasilnega pristanka zaradi tehničnih težav zgrešilo večji travnik, kjer bi lahko zasilno pristalo.

Pri ponovnem kroženju je letalo že v zraku razpadlo in po delih padlo na širše območje.

Večji del letala je zadel proizvodni obrat, kjer so bili takrat v službi trije delavci.

Še vedno pogrešajo dva delavca iz porušene tovarne in 5 potnikov iz letala.

 

Na preizkušnji je bilo poleg naše ekipe še 6 ostalih ekip skupaj 25 vodnikov s psi.Ekipe so delale posamezno, tako je prva ekipa  pričela ob 7.oo uri zadnja pa ob 16.oo uri tako,da so končali z delom v temi. Pohvalit moramo organizatorja za dobro pripravljeno vajo, še posebej naše člane kateri so igrali ponesrečene in vse ostale ki so pripomogli pri izvedbi vaje . Poskrbljeno pa je bilo tudi za okrepčilo, saj pri celodnevnem delu (6.oo – 18.oo ure ) ne sme manjkati. Ekipe so pokazale dobro delo z nekaj napakami, katere se bo lahko skozi treninge odpravijo, tako da, ko bo šlo za res se napake ne bodo ponavljale.