Lavine na Voglu v organizaciji DVRPS

Od 03.-06. marca 2011 je DVRPS organiziral lavinski tečaj in izpite stopnje A na Voglu. Žičničarji so navozili velike kupe snega, tako da so bila vsa delovišča vzorno urejena. Za naraven videz pa je poskrbelo še sneženje prvi dan tečaja.
Vaje so potekale v 5 skupinah, v katerih so se zakopavali, skrivali v kupih, malo zmrzovali, in veliko igrali tečajniki iz klubov in društev vodnikov reševalnih psov DVRPS iz Ljubljane, REPS iz Maribora, DRP iz Nove Gorice, KVRP iz Postojne, KOSSP iz Zagreba in Scuola Provinciale Cani da Ricerca e Catastrofe iz Trenta. V soboto in nedeljo so bili organizirani tudi izpiti stopnje RH-LA. Sodila sta sodnika Alenka Zorič (poslušnost in ovire) in dr. Dušan Nečak (iskanje), potek je nadziral predsednik IRO, dr. Wolfgang Zörner. Od 16 kandidatov je bilo uspešnih 11, med njimi tudi članica KVRP Postojna.
Sonce, sneg, odlično organizacijo in sončno družbo je popestrilo še sobotno pustovanje v Hotelu Zlatorog v Ukancu, Piko na i pa je dodala zaključna smuka (s kondicijskim tekom za pse) v dolino.