Tekmovanje RK

V soboto, 20. junija je mesto Postojna gostilo XXI. Regijsko preverjanje usposobljenosti ekip prve pomoči Civilne zaščite in Rdečega križa. Dogodka, ki sta ga organizirala Rdeči križ Slovenije – območno združenje Postojna-Pivka in Uprava za zaščito in reševanje RS – Izpostava Postojna ob pomoči Občine Postojna, se je udeležilo 11 ekip iz Postojnske izpostave, skupno pa je na dogodku sodelovalo preko 150 udeležencev.

Otvoritvena slovesnost, je potekala na parkirišču pred PTC Primorka v središču Postojne. Uradno otvoritev pa je opravil predsednik organizacijskega odbora Darko Škerjanc.

Celotne priprave je vodil pet članski organizacijski odbor, na samem preverjanju pa so nato ogromno dela opravile tudi razne komisije in pristojne službe. Da gre za dogodek, kjer je potrebno ogromno sodelovanja in povezovanja, pove dejstvo, da so pri njem poleg pripadnikov RKS-OZ Postojna-Pivka, URSZR in Občine Postojna sodelovali tudi Gorska reševalna služba Ljubljana – skupina Postojna, Taborniki Rod kraških viharnikov, Postojnski skavti in dijaki Srednje gozdarske in lesarske šole Postojna in seveda naši člani kluba vodnikov reševalnih psov Postojna. Sodelovalo je 9 naših članov, večina kot spremljevalci ekip, 2 kot imitatorja poškodb in 2 v logistiki za vnos rezultatov. Vsak od naših članov se je pri tem naučil kaj novega.

Vse službe, komisije in prostovoljci so opravili enkratno delo, ki je bilo kljub dežju ob koncu dogodka, nagrajeno z dobro voljo.

Najvišje število točk je v Postojni dosegla ekipa PGD Cerknica, drugo-uvrščena je bila ekipa RKS-OZ Sežana iz občine Hrpelje-Kozina, tretje uvrščena pa domača ekipa Civilne zaščite občine Postojna.