S skavti v Zaplani 17.02.2018

Skavtska skupina iz Škofij nas je povabila na svoj zimski tabor v Zaplano nad Vrhniko.

Na taboru imajo vsako leto določeno temo – letos so bili gorski reševalci. Z obiskom reševalnih psov so želeli popestriti dogajanje.

Na taboru sta bili dve skupini otrok in sicer mlajši (7, 8 let) in starejši (8, 9, 10 let).

Za vsako skupino smo pripravili posebno temo. Najmlajši so slišali poučno zgodbico na temo „Pes pri hiši“katere avtorica je naša članica.Tematska zgodbica je omogočala pogovor z otroci o tem, kako moramo poskrbeti za psa, če se odločimo da ga bomo imeli. Seveda so si tudi najmlajši lahko privoščili, da so se skrili v snegu in jih je pes poiskal, pri čemer so se izjemno zabavali.

Starejša skupina je po uvodni razlagi o reševalnih psih in njihovi življenski nalogi, aktivno pristopila k izgradnji skrivališča. Iz snega so otroci s pomočjo svojih vodij in seveda naših članov, sezidali pravi iglu, ki je služil za skrivanje oseb, in do neke mere ponazarjal zasute v snegu. Vsi so se preizkusili v vlogi zasutega in tako na lastni koži občutili, kako izgleda ko te najde reševalni pes. Na koncu so si lahko ogledali še nekaj zanimivih trikcov, ki sta jih naša Mojca in Lemi z veseljem pokazala.

Ni manjkalo zabave in veselja.

Vsem nam je bilo zelo lepo in zabavno, gospodični Veroniki in celi skupini Škofijskih skavtov se zahvaljujemo za povabilo.

 

Napisala: Majda Jesenko